Brandpreventie: Brandwerend afdichten

Beperk uitbreiding van brand

Mocht er brand uitbreken in uw gebouw is het zaak om de verspreiding van het vuur en de rook tegen te gaan. Gerco Brandpreventie zorgt ervoor dat de brand geen kans krijgt zich te verspreiden in uw gebouw. De brand wordt tegengehouden, waardoor ook de vluchtwegen veilig blijven.

Brandpreventie en brandwering

Er is een verschil tussen brandpreventie en brandwering. Oplossingen die ervoor zorgen dat een kans op brand aanzienlijk verminderd wordt, hebben te maken met brandpreventie. Dit heeft betrekking op het voorkomen van een brand. Echter, wanneer er brand uitbreekt in uw gebouw is het van belang de verspreiding van rook en vuur tegen te gaan. De brand is niet meer te voorkomen, maar kan wel beperkt worden. Met behulp van brandwerende producten wordt verdere uitbreiding van brand voorkomen.

Gebouwen brandwerend maken

Om een gebouw of ruimte brandwerend te maken, dicht Gerco alle type doorvoeren, sparingen en naden af. Op deze manier krijgt het vuur geen kans zich te verspreiden en wordt de brandveiligheid gewaarborgd. Ook plaatsen wij brandwerende wanden, deuren en beglazing. Er worden tevens brandkleppen, vlamschermen en cannelures geplaatst. Lekkages in brandwerende scheidingen worden door ons voordelig afgedicht en conform het Bouwbesluit.

Naast 10 jaar garantie op de productkwaliteit van ons systeem, bieden wij gegarandeerde kwaliteit en een probleemloze uitvoering. 

Totaalleverancier

Gerco is in Nederland de enige leverancier die brandwerende toepassingen zowel ontwikkelt, produceert, test als monteert. Onze organisatie beschikt tevens over een eigen laboratorium en een team van specialisten dat zich bezighoudt met het kwaliteitsborging en productontwikkeling. Alle door Gerco aangebrachte systemen worden uitvoerig beproefd door de meest toonaangevende Europese keuringsinstanties.

Landelijk actief

Gerco is in heel Nederland actief met zo’n 150 regionaal opererende monteurs. Stuk voor stuk buitengewoon goed opgeleide vakmensen die beschikken over alle relevante certificeringen, een uitgebreide interne opleiding en een klantvriendelijke, probleemoplossende instelling. Naast de vaste ploeg monteurs beschikken wij over een grote flexibele schil aan monteurs, welke kunnen worden ingezet als het project daarom vraagt. 

Daarnaast beschikt Gerco ook in de hoofdvestiging te Schoonhoven over een gemotiveerd team van medewerkers met complete kennis van brandveiligheid, de bijbehorende producten en de wil om u als klant nauwgezet en snel te bedienen.

Resultaat

Brandveiligheid en kwaliteitsborging

Gerco biedt een totaaloplossing voor brandveiligheid. Onze brandwering stopt brand, houdt vluchtwegen veilig en voldoet aan het bouwbesluit. Door middel van een projectdossier, onderhoud en beheer is de kwaliteit van uw brandscheidingen geborgd.

Invulling zorgplicht

Door uw gebouw brandveilig te laten maken door Gerco geeft u invulling aan de zorgplicht. U gaat zorgvuldig om met de belangen van anderen. Veiligheid is immers het allerbelangrijkst.

Realisatie omgevingsvergunningen

Gebouweigenaren en gebouwbeheerders zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen hun gebouw. Door onze brandpreventie geeft u invulling aan de zorgplicht en realiseert u uw omgevingsvergunningen. U voldoet volledig aan de huidige wet- en regelgeving.

Interesse in een oplossing voor u?

Geef een van onze medewerkers een belletje.