Heracles stadion

Almelo

Wat hebben wij hier gedaan?

In opdracht van AKOR Bouw hebben wij in fases gewerkt aan het op orde brengen van de brandscheidingen in de bestaande bouw en nieuwbouw.

Als bouwteam partner van Akor Bouw is Gerco Brandpreventie begin 2015 gestart met dit project. De planning was een enorme uitdaging, omdat de werkzaamheden tijdens het voetbalseizoen en tussen verschillende evenementen moesten worden uitgevoerd. Middels een heldere en open communicatie is het altijd gelukt om de strakke deadlines te behalen. In Fase 1 zijn de kleedkamers en kantoren onderhanden genomen met brandmanchetten, firewraps en F60 afdichtingen. Enige tijd daarna volgde het brandwerend bekleden van de stalen kolommen in de supermarkt, die gehuisvest is op de begane grond van het stadion. In de tussentijd werd er hard gewerkt aan de nieuwe skyboxen die onderdeel vormen van de totale capaciteitsuitbreiding van het stadion. Alle rioleringsbuizen zijn voorzien van Gerco Brandmanchetten en tevens is de hoofddraagconstructie brandwerend ingepakt. Na een aantal interne verbouwingen en verhuizingen waren uiteindelijk het trappenhuis en het restaurant aan de beurt. Boven het systeemplafond zijn alle constructies brandwerend afgedicht met onze F60 plaat en er zijn meerder vlamschermen tegen het stalen dak aangebracht.  Onze medewerkers hebben met trots al hun vakmanschap bij dit uitdagende project kunnen toepassen.

Heracles is opgericht in 1903 en behoort tot een van de oudste voetbalverenigingen in Nederland. Het is een club met een rijke historie met diverse behaalde landskampioenschappen.De uitstraling van een club met zo'n rijke historie is enorm 

Vlamschermen

Staalbekleding

Brandmanchetten

Brandwerendglas

Bouwkundige aanpassingen