Zorgcentrum Sint-Janshof

Vlijmen

Wat hebben wij hier gedaan?

In opdracht van Stichting Schakelring zijn alle brandwerende afdichtingen en bouwkundige voorzieningen naar tevredenheid uitgevoerd in het zorgcentrum te Vlijmen.

Oude bekenden en (wijk)bewoners ontmoeten in De Hop

Woonzorgcentrum Sint Janshof in Vlijmen is ruim opgezet en kenmerkt zich door het sociale en dorpse karakter. Recentelijk is de recreatiezaal verbouwd tot café-restaurant en ontmoetingsruimte waar de hele dag (wijk)bewoners, vrijwilligers en familie samenkomen om te eten, drinken, een praatje of voor een activiteit. In de groepswoningen en in de studio’s vinden bewoners rust en tijd voor zichzelf. In totaal heeft Sint Janshof 86 appartementen, waaronder 32 verpleeghuisplaatsen voor intensieve zorg voor mensen met dementie, 10 verpleeghuisplaatsen voor lichamelijke beperkingen en één appartement voor tijdelijke opname. Daarnaast is het mogelijk om een studio of een appartement te huren of gebruik te maken van afzonderlijke diensten bij de zorgvrager thuis.

Snel en flexibel

Vakkundig

Afspraak is afspraak

Eerlijk en betrouwbaar

Klantgericht


Zorgcentrum Sint Janshof in Vlijmen weer brandveilig

Brabants Dagblad -

" Zorgcentrum Sint Janshof in Vlijmen is qua brandveiligheid weer helemaal up-to-date. De gebreken die vorig jaar mei tijdens een controle werden geconstateerd, zijn verholpen.

Dat stellen zowel de gemeente Heusden als een woordvoerder van stichting Schakelring, waar Sint Janshof onder valt. Een officiele hercontrole moet binnenkort definitief uitsluitsel geven.

De gebreken bestonden met name uit leidingen die niet aan alle brandveiligheidseisen voldeden. Ook waren er te grote kieren in deuren en waren de aansluitingen tussen wanden en plafonds op sommige plekken te groot. Volgens John Moolenschot van Schakelring hadden de gebreken vooral te maken met strengere eisen. "Daar is niets mis mee. Maar het betekent wel dat wat vijf jaar geleden nog veilig was, dat nu niet meer is."

Hoewel het ging om relatief kleine zaken, kostten de aanpassingen Schakelring volgens Moolenschot bijna een ton." 

Bron: Brabants Dagblad 12 februari 2016

Interesse in een oplossing voor u?

Geef een van onze medewerkers een belletje.

Maarten Kleijne

Maarten Kleijne

T: 0182 - 38 35 77


Bel mij terug