Research en development

Innovatie staat voorop

Innovatie staat voorop

Als één van de weinige brandpreventie specialisten van Nederland beschikt Gerco over een eigen onderzoek- en ontwikkelingsafdeling waar op basis van (markt)ontwikkelingen en veranderde wet- en regelgeving nieuwe en bestaande producten ontwikkeld, verbeterd en getest worden. Bij de ontwikkeling en aanpassing van producten worden naast de erkende kwaliteit van de Gerco producten ook de laatste milieuaspecten meegenomen bij het maken van keuzes.

De R&D afdeling beschikt over moderne analyse apparatuur en een unieke eigen brandoven van 1,5 bij 1,5 meter. Door nauwe samenwerking met de verkoopafdeling en verwerking van de dagelijkse ervaringen van onze monteurs worden hier vele praktijk situaties, innovatieve en toepasbare oplossingen getest en knowhow opgebouwd. Daarnaast kunnen ook onze opdrachtgevers met specifieke wensen bij ons terecht om de eerste pre-testen uit te voeren, alvorens samen de stap naar een erkend laboratoria te maken.

Door jarenlange investeringen en verstevigen van onze marktpositie beschikt Gerco als enige in Nederland over enkele honderden test- en classificatie rapporten. Gerco beschikt daarnaast over diverse Europese Technische Beoordelingen (ETA’s) en KOMO® attesten-met-productcertificaten. Deze attesten geven aan dat producten beoordeeld en goedgekeurd zijn volgens ETAG 026 en beoordelingsrichtlijn BRL2881 en voldoen aan de eisen van het bouwbesluit 2012, indien wordt voldaan aan de in het attest genoemde voorwaarden. Met Gerco weet u altijd zeker dat de veiligheid voor uw project aantoonbaar is geborgd.